Ketotherapie voor Afvallen en meer

“Dankzij exogene ketonen heb ik weer energie, kan ik me weer concentreren en heb ik geen pijn en ontstekingen meer” 

 

Gebruik jij al exogene ketonen?

Gebruik jij al
exogene ketonen?

KetoTherapie

Wat is het?
Ketotherapie is een relatief nieuw begrip in de wereld. Met ketotherapie brengen we de ketonenlevels in het bloed dusdanig omhoog zodat deze een therapeutisch werking hebben. Dit kan middels een ketogeen dieet maar sinds kort ook door het innemen van exogene lichaam identieke ketonen.
Omdat ketotherapie voor velen nog een onbekend begrip is roept het vaak veel vragen op. Een aantal veel voorkomende vragen zullen we hieronder verder uitwerken. Heeft u meer vragen of wilt u weten of ketotherapie wat voor u kan betekenen? Neem dan contact op met ons via: info@sielesalt.nl

Wat zijn de voordelen van verhoogde ketonenlevels in het bloed?
Over het algemeen gaan mensen zich mensen zich veel beter voelen, lekkerder in hun vel. De meest voorkomende voordelen van ketotherapie zijn:
– Verhoogde energie levels
– Minder trek/honger, geen cravings meer. Afvallen
– Verbeterd humeur, stress reductie
– Verbeterde gezondheid van het brein en beter functioneren van het brein
– Preventie van diverse ziektebeelden
– Verbetering van de slaap
– Verbeterde prestaties

Hoe verbetert het mijn energielevels?
Ketonen zijn kleine energiemoleculen die elke cel van je lichaam kan gebruiken. Cellen en daarmee het lichaam kunnen hierdoor beter functioneren. Je merkt dan ook al snel dat je je energieker voelt.

Waarom heb ik minder trek wanneer ik ketonen in mijn bloed heb?
Bij veel mensen is tegenwoordig het metabolisme verstoord. Dit heeft onder andere te maken met het koolhydraatrijke dieet van onze Westerse maatschappij. We eten veel en vaak koolhydraten/suikers waardoor we veel insulineschommelingen hebben en we zien dan ook steeds meer insulineresistentie/metabool syndroom/diabetes ontstaan. Je kunt je hierdoor moe, futloos en down voelen.
Hogere ketonenlevels in je bloed zorgen ervoor dat je suiker- en insulinespiegels (en nog wat andere hormonen die te maken hebben met je stofwisseling) in je bloed stabiliseren waardoor je minder trek hebt. Je kunt gemakkelijk de dag door op 2 maaltijden en de meeste mensen vallen hierdoor automatisch af.

Kan ik er mee afvallen?
Jazeker. Veel mensen die ketogeen gaan eten en/of exogene ketonen gebruiken vallen er goed mee af. We zien vooral ook dat het vetpercentage daalt en de spiermassa toeneemt. Ook nemen de centimeters van bijvoorbeeld je buikomvang af. Je totale lichaamssamenstelling wordt hiermee zo gezonder.

Hoe krijg ik daardoor een verbeterd humeur? Hoe reduceert het mijn stress?
We zien dat je door de verhoogde ketonen levels weer meer energie krijgt, vooral ook in het brein. Ook weten we dat ketonen voor een gezondere darmwerking zorgen waardoor de belangrijke boodschappersstofjes voor je brein beter aangemaakt kunnen worden. Daarnaast zien we door de verbeterde darmwerking dat belangrijke voedingsstoffen voor het lichaam beter opgenomen kunnen worden. Dit samen zorgt ervoor dat mensen zich veel beter en blijer voelen. Ook zien we dat mensen daardoor beter om kunnen gaan met prikkels/ stressvolle situaties. Je blijft beter in balans.

Welke voordelen heeft dit nog meer voor mijn brein?
Kort gezegd: ketonen geven het brein meer energie dan glucose. Daarnaast zijn ketonen een schonere brandstof, er ontstaat minder oxidanten in het brein waardoor er minder inflammatie/ontstekinkjes in het brein zullen ontstaan.

Hoe ondersteunt het bij diverse ziektebeelden?
Er wordt momenteel ongelooflijk veel onderzoek gedaan naar de effecten van ketonen op het brein en het lichaam, zowel bij de topinstituten in Amerika als bij Oxford University, ook wel het ketocentrum van Europa. Sielesâlt volgt de allernieuwste wetenschap op de voet. We zullen er hier nu niet verder over uitweiden maar we weten inmiddels uit onderzoek dat ketonen kunnen ondersteunen bij:
– Diabetes Angststoornissen
– Cardiovasculaire ziektes Eetstoornissen
– Kanker PTTS
– Epilepsie Schizofrenie
– Alzheimer Wondherstel
– Parkinson Ziekte van Lyme
– Multiple Sclerose Chronische darmaandoeningen
– ALS Schildklierproblemen
– Hersentrauma Lupus
– Migraine Chronische spier- en gewrichtsaandoeningen
– Depressie

Hoe verbetert het mijn slaap?
Wanneer we veel stress ervaren staat ons sympatische zenuwstelsel steeds aan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld minder goed in slaap vallen en/of minder uitgerust wakker worden. Dit zorgt ervoor dat je je overdag minder energiek voelt en een grotere behoefte naar suikers krijgt. We zien dat de verhoogde ketonenlevels voor een beter evenwicht zorgen tussen het sympatische en parasympatische zenuwstelsel. Je kunt je hierdoor weer beter ontspannen en daardoor ook beter slapen. Veel mensen ervaren bij verhoogde ketonenlevels dat hun slaapkwaliteit aanzienlijk verbetert.

Welke prestaties zullen verbeteren?
We zien bij verhoogde ketonenlevels dat cognitieve prestaties verbeteren. Denk hierbij aan een verbeterde concentratie, focus, geheugen en overzicht kunnen houden, multitasken.
Ook zien we veel fysieke prestaties verbeteren, denk hierbij aan zware fysieke arbeid verrichten, lange dagen werken, onregelmatige diensten draaien maar ook zeker het verbeteren van sportprestaties. Niet voor niets dat steeds meer mensen die op topniveau moet/willen functioneren exogenen ketonen graag als aanvullend supplement innemen.

Is ketotherapie moeilijk om te volgen?
Wanneer je uitsluitend door je dieet verhoogde ketonenlevels wilt creëren dien je een dieet te volgen dat weinig koolhydraten/suikers bevat. Voor veel mensen is dit best een opgave, vooral ook om het voor een lange termijn vol te houden. Ook zijn er veel situaties te bedenken waar mensen niet in staat zijn om een ketogeen dieet te volgen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen, mensen met zeer weinig energie of mensen wiens geheugen dit moeilijk maakt. Daarom zijn we heel erg blij met de exogene ketonen, welke ontwikkeld zijn door NASA. Wanneer je exogene ketonen inneemt ben je binnen een uur in ketose en ervaar je de voordelen van de verhoogde ketonenlevels in je bloed. Je kunt daarnaast je dieet aanpassen, maar dit is niet noodzakelijk.

Bovenstaande is ketotherapie in een notendop. Er valt zoveel meer over te vertellen. Wilt u meer weten of weten of ketotherapie wat voor u kan betekenen mail ons dan op: info@sielesalt.nl
Ook geeft Marike wekelijks (ivm Corona online) lezingen over ketotherapie. U kunt zich hiervoor gratis aanmelden bij ons. Ook geeft zij lezingen op verzoek, voor zowel particulieren als bedrijven. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.